93-יוני 2015
התקופה האחרונה התאפיינה בארועים מרכזיים החל ממפגש בוגרי ירושלים דרך שבת אייסף המסורתית ועד לארוע החגיגי לציון 38 שנה לקרן אייסף. אנו מזמינים אתכם לקרוא על מגוון הפרויקטים שהושלמו בתקופה זו.
כבכל שנה במאי, ערכה הקרן את אירוע ההתרמה השנתי שלה. השנה האירוע התקיים במוזיאון תל אביב וכלל מופע אינטימי של ריטה והפסנתר.
בתחילת הערב זכו האורחים למפגש בלתי רשמי ומרגש עם חברים, סטודנטים ובוגרים כשחיבוקים חמים נצפו מכל עבר.
השדרה הניהולית, ידידים, תורמים, אנשי ציבור בכירים במשק הישראלי, חלקם בוגרי הקרן. נינה ווינר, נשיאת אייסף, שהגיעה מניו יורק במיוחד לרגל האירוע החשוב, סיפרה על תחושת השליחות והחזון שמלווה אותה מההתחלה, לסייע לצעירים לפרוץ ולממש את הפוטנציאל הגלום בהם. עוד הוסיפה בהתרגשות, רשמים ממפגשיה עם צעירים מוכשרים מהפריפריה, כאלו שכבר הגיעו רחוק וגם עם כאלו שעוד יגיעו.
בלט בסיפורו האישי, הסטודנט וינו טרפה, בן העדה האתיופית שחי וגדל בעיר נשר ועשה דרך משמעותית עד להישגים מרשימים באקדמיה. סיפור הוצג בסרט קצר שפתח את האירוע וריגש את הקהל עד דמעות, מילדות בסביבה מורכבת ללא הזדמנויות ועד הלימודים האקדמיים והיוזמות החברתיות אותן הוא מוביל.
ד"ר יפעת ביטון, בוגרת אייסף,משפטנית וממקימות מרכז 'תמורה' ומרכז 'נגה' ,זכתה השנה ב"אות אייסף" על עשייה חברתית משמעותית. ד"ר ביטון סיפרה על הדרך הארוכה שעשתה כילדה מקרית מלאכי ועד לפוסט דוקטורט, דרך אותה לא הייתה עוברת ללא הסיוע הכלכלי והליווי הצמוד של אנשי אייסף אשר תמיד היו לצידה.
עוד כבדו בנוכחותם :נינה ווינר נשיאת אייסף מיומה הראשון, פרופ' אמנון רובינשטיין, ד"ר יפעת ביטון, ח"כ פרופ' יוסי יונה, ח"כ מרב בן-ארי, טל אוחנה- סגנית ראש עיריית ירוחם, אלברט נאסר- איש עסקים וממייסדי הקרן ואשתו ננסי, גבי מלכה ראש ביה"ס לתיירות באוניברסיטת חיפה והמנכ"ל הראשן של קרן אייסף, יו"ר אייסף פרופ' אלי אברהם מהחוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה, אהרון עבודי ועוד רבים וטובים.
סטודנטים, תורמים, בכירים, וצוות אייסף נהנו ממופע אינטימי של הזמרת ריטה, אשר שילבה בשירתה המופלאה, סיפורים מבית ויצרה חיבור טבעי לעולם התוכן של הקרן.
ריטה סיכמה את המופע בקריאה נרגשת לסטודנטים" תתפסו את ההזדמנות שניתנת לכם בשתי ידיים. ותעופו הכי רחוק שאתם יכולים ".
וינר לאקדמיה בעולם הטכנולוגי של ימינו, ללא ספק, לימודי מדעים וטכנולוגיה הם דרך נוספת ונכונה למוביליות חברתית וקידום עצמי. פרויקט 'וינר לאקדמיה' של קרן אייסף סולל נתיב חדש להצלחה.
וינר לאקדמיה' הוא פרויקט שמטרתו להנגיש לתלמידים את לימודי המדעים, להגביר את המוטיבציה לתחום ואת תחושת המסוגלות העצמית, על מנת לעודד אותם לבחור במסלול בגרות מדעי או טכנולוגי מוגבר, הכולל לימודי כימיה, ביולוגיה, פיזיקה ועוד, מסלול שיאפשר להם השתלבות עתידית בתחום המדעים באקדמיה.
היוזמה הירושלמית
איך זה שכוכב אחד לבד מעז? ואולי בעצם, הוא לא באמת לבד...
שי מעלומי, בוגר בית ספר גבעת גונן ב שכונת הקטמונים בירושלים וסטודנט שנה ד' בתוכנית ירושלים של קרן אייסף כיום, החליט לנצל את פלטפורמת תוכנית 'היוזמה' ולחבר בין שני עולמות יקרים לליבו.
שבת העיון של 'קרן אייסף' הינה מסורת, המדוברת בפי סטודנטים ובוגרים מכלל התוכניות ולמשך שנים רבות ועשירות בחוויות וזיכרונות. גם השנה, יצאו הסטודנטים ליומיים של גיבוש, הרחבת אופקים ומפגש עם שפע של עולמות השראה.
פעילות בברים, סדנאות, מפגשים, יצירת קשרים חברתיים ועסקיים והמון דברים חדשים וטובים קורים כאן השנה, בארגון הבוגרים
"לאירועים יש כמה מטרות" אומרת ענבל בן אלי, מנהלת ארגון הבוגרים ותוכנית הדוקטורט של קרן אייסף. "אחת המטרות, היא להחזיר את הבוגרים הביתה. להחזיר אותם, לרגע,למקום ולתחושה בה היו סטודנטים בקרן. להמשיך ולתת אופציות נוספות ומשמעותיות גם עבור הבוגרים, כשמשהו משמעותי יכול להיות גם הרצאה ,סדנה או ערב בבר - 'אייסף על הבר' מטרה נוספת, היא הרחבת מעגלי השותפים והמשתתפים בפעילויות הארגון. מעגלים אשר יוצרים נטוורקינג חשוב שלא יכול היה להיווצר בדרך אחרת"