מירב בן ארי

בבחירות האחרונות לכנסת במרץ 2015  נבחרה מירב בן ארי למקום העשירי ברשימת מפלגת כולנו בראשות משה כחלון. כך הפכה בן ארי לח"כית כשמאחוריה רשימה לא קטנה של הישגים ציבוריים וחברתיים.

היא גדלה והתחנכה בנתניה ובמסגרת השרות הצבאי בחיל החינוך נבחרה כחיילת מצטיינת של אלוף פיקוד הצפון בשנת ה-50 למדינה. המסלול האקדמי שלה היה מרשים אף הוא: היא למדה במרכז הבינתחומי בהרצליה משפטים וממשל לתואר הראשון ומנהל עסקים לתואר שני עם התמחות במנהיגות ציבורית. בין השנים 2003-2004 כיהנה בן ארי כיושבת ראש אגודת הסטודנטים במכללה והייתה האישה הראשונה בתפקיד זה. בן ארי בוגרת קורס דירקטורים בתאגידים עירוניים וממשלתיים של ארגון להב - לימודי הכשרה בניהול.

 

איך הגעת לקרן אייסף?

"בדומה לסטודנטים אחרים חיפשתי מלגת לימודים ושמעת על אייסף רק לקראת השנה השנייה. מאז הפכתי למלגאית של הקרן - דבר שהקל עלי מאוד, היות ובשנה א' נאלצתי לעבוד בשתי עבודות דבר שיצר מעמסה. החל משנה ב' ויתרתי על עבודת המלצרות והתחלתי לעבוד במועדונית למתבגרים בהרצליה. על פי תקנון הקרן נדרשות ארבע שעות התנדבות בשבוע אך כמובן שהתנדבתי שעות רבות יותר כי זה מקום הדורש התגייסות משמעותית.. "

אחרי השתתפותך בתוכנית הריאליטי "דרוש מנהיג" בשנת 2005 בערוץ 2 והזכייה המקום הראשון ובסכום לא מבוטל של 5 מיליון ₪ בחרת לתרום אותם לפעילות חברתית.

"זה היה חלק מתנאי התחרות. לאור ניסיוני בעבודה עם נוער מתבגר בחרתי להשקיע את כספי הזכייה בהקמת שני מרכזי ספורט אתגרי להעצמת נוער בסיכון האחד - "דרך אתגר" בנתניה ומרכז מקביל בהרצליה בשם "דרך הגלים", מטעם העמותה לתפנית בחינוך קרן רש"י. תפיסת העולם שאימצתי באייסף נתנה לי השראה להקים מרכזים אלה בהם גם מתנדבים סטודנטים של אייסף עד היום. נשארתי בקשר הדוק עם הסטודנטים, אני פוגשת אותם, מרצה להם מניסיוני – כיצד לקחת אחריות ולהשפיע על הדורות הבאים."

 

כיצד התחלת את הקריירה הפוליטית שלך?

"בשנת 2013 התמודדי למועצת העיר תל אביב יפו מטעם רשימת "רוב העיר", בה הוצבתי במקום הרביעי. נבחרתי למועצת העירייה, וכבוגרת אייסף שלמדה משהו על מחויבות חברתית הייתי אחראית על תיק "אכפת" – קידום נוער וילדים בעירייה".

בשנת 2015, לקראת הבחירות לכנסת העשרים, הצטרפה בן ארי למפלגת "כולנו" בראשות משה כחלון, מפלגה בעלת מחויבות חברתית שהייתה קרובה לליבה. היא שובצה במקום העשירי, אישה שלישית ברשימתה ונבחרה לכנסת. במהלך הקמפיין היא נאמה את "נאום ההומלסים" בו התייחסה לבעיית הדיור בישראל – נושא מרכזי במצע המפלגה. ביולי אחרון בהצבעה על חוק הפונדקאות, היא הצביעה נגד אישור החוק, יחד עם ח"כ אמיר אוחנה מהליכוד בניגוד לעמדת הקואליציה, משום שהוא לא כלל גברים יחידניים בין הזכאים להליך זה.

לקראת הבחירות הקרובות בחודש אפריל הסקרים אינם מנבאים הצלחה גדולה למפלגת כולנו ובן ארי נשמעת מאוכזבת: "הסקרים של אתמול אכן מאכזבים ומראים על בין 5-6 מנדטים דבר שאינו מבטיח כניסתי לכנסת ה-21. יש לנו עשייה מוכחת וגנץ בנאום הפתיחה שלו לא דיבר בכלל על נושאים חברתיים. אני מקווה כי לקראת הבחירות רבים יבינו את חשיבות עבודתו של משה כחלון ברפורמות בעלות משקל כמו לדוגמה העלאת קצבאות הנכים, נושאי הדיור וירידת המחירים, בלימת גל ההתייקרויות ועוד רפורמות רבות אותם נוטים לשכוח."

 

אז כיצד את מסבירה את ההצלחה המטורפת של גנץ אחרי הופעתו הראשונה?

"אנשים רואים בו נציג 'יפי הבלורית והתואר' אבל בסוף אנשים חושבים על החיים שלהם, על דיור, על חינוך, על מזון והם בפרוש ייראו בכחלון אלטרנטיבה רצינית. אני תומכת בו כי האדם שהוביל את המהלכים הכי חברתיים בשנים האחרונות וגם 'שנינו מאותו הכפר" היא אומרת בחיוך.

 

 

Back to top