על ראש אחת מהפסגות הגבוהות בהרי ירושלים נמצא מלון יערים, מוקף וטובל בקסמיו של הטבע בחרה קרן אייסף להתחיל את חגיגות ה 40 שלה בכנס שהוא כבר מסורת "שבת אייסף".
בתאל שלום – מזה חמש שנים מנהלת הדרכה וליווי אישי בקרן, אחראית על תכנית האירוע וכמידי שנה טרחה רבות על הרכבת תכנית עשירה בתוכן ובהנאה. כאחראית למעטפת הרגשית, הכלכלית, האקדמית והתעסוקתית של הסטודנטים המלגאים היא יודעת למה מצפים משתתפי השבת.
"כנס השנה – לקראת פסח – התקיים תחת הכותרת "מה נשתנה בחברה הישראלית" וזאת הייתה הזדמנות לחבר בין הסטודנטים ולהעצים את הרשת החברתית של הקרן, היא אומרת. השנה בחרנו לחגוג 40 שנות עשייה במקום יפה במיוחד ואני מקווה שכל המשתתפים הפיקו הנראה ויחוו חוויה מלמדת ומעניינת".
זה היה כנס מוצלח מאין כמותו, שהתפרש על פני יומיים מלאי עניין; השתתפו בו כ-400 סטודנטים, חברי צוות וגם בוגרים - שהגיעו לחלק הראשון.
בדברי הברכה באמצעות סרט ווידאו בירכה את המשתתפים נשיאת הקרן ומייסדתה, הגברת נינה ווינר שציינה בסיפוק לא רק את העשייה העשירה מזה 40 שנה אלא גם את מעגלי ההעצמה שיצרה אייסף לאורך שנים אלו. הקשרים בין הבוגרים לבין הסטודנטים המלגאים מעניקים השראה ותורמים מניסיונם, ומוסיפים ערך מוסף למלגות ולתכניות המנהיגות המוכרות.
כפתיחה ראויה למפגש הרצה הפרופ' דניאל ממן על "שינויים במבנה הריבודי של החברה הישראלית" ולאחר מכן הוענק "לפיד אייסף על עשייה משמעותית בפאנל בוגרים" לעו"ד יואב ללום – בתחום המשפט, לד"ר שמחה גתהון בתחום המגזר השלישי, לסלי ארקדיש בתחום התרבות והחינוך ולמשה קרוצ'י בתחום היזמות הטכנולוגית החברתית.
טקס הענקת 'תעודות הצטיינות אייסף' לשישה סטודנטים מהתואר הראשון ועד הדוקטורט, שבלטו בתחום האקדמי ובתחום החברתי, הבליט שוב את הערכים המרכזיים של הקרן ואת הדגש שלה למצוינות אקדמית וחברתית.
לקראת אחר הצהריים הופיעה להקת יאמאס – להקה שמחה וסוחפת שהרקידה את המשתתפים עם מוסיקה ים תיכונית יוונית, מרוקאית, צוענית וישראלית ושירים שהם חגיגה אמתית לחיים. הלהקה נתנה את האות לקבלת השבת ותחילת הפרק 'הקליל' של מליאת הפתיחה.
ביום השני לכנס התקיימו מפגשים תחת הכותרת "חכם - מה הוא אומר" שבמסגרתם ניתנה אפשרות לסטודנטים להיחשף לזירות עניין שונות תחת השם 'דלתות': מאחורי כל דלת הרצתה דמות פורצת דרך בתחומה:
- על "תעסוקה פורצת דרך" הרצתה חנה רדו – אישה שמאחוריה חמישה מיזמים המשנים את מבני התעסוקה בישראל.
- על שינויים בכנסת ישראל דברה ח"כ קסניה סבטלובהשסיפרה על המסלול האישי שלה כילדה עולה חדשה, דרך היותה עיתונאית לענייני ערבים (האישה היחידה) שסיקרה את האביב הערבי, נסעה ללוב ,טוניס, כיכר תחריר... ועד לעבודתה הפרלמנטרית, המאבק למען נישואים אזרחיים, למען הגיל השלישי ועל ההזדהות שלה עם נאום השבטים של הנשיא ריבלין והצורך לתת לחברה מענה מאחד.
- פרופ' יפעת ביטון דברה על צדק במערכת המשפט.
- עו"ד בתיה כהנא-דרור – הרצתה על נשים שנלחמות על חירותן (מה נשתנה ביחסי דת ומדינה),
- יוסף בראומן ואלעד בן אלול – אנתרופולוג ודוקו-אקטיביסט דברו על כוחן של מהפכות ויראליות.
- ·ישראל בלולו תסריטאי, בימאי ומפיק סרטים דיבר על השינויים שחלו בעולם התרבות הישראלית.
- מר יהודה זיסאפל – מייסד ונשיא קבוצת רד-בינת, דיבר על הקשר בין הייטק לעשייה חברתית וגם העביר את מסר אישי יותר על החשיבות של העיסוק במה שאוהבים, ולדעת כי על מנת להצליח צריך גם להיכשל בדרך ולהגיב למציאות משתנה.
בסוף יומיים של מפגשים אינטנסיביים, עניין, בילוי וחברות התפזרו אנשי אייסף – סטודנטים, בוגרים, מרצים, אנשים צוות – בעיניים בורקות ובתחושת שייכות אמתית לגוף חזק, מעניק ומחבק.